Klapstoelcabaret

"Klapstoelcabaret In augustus hadden wij ook het klapstoelcabaret bij het Strandhotel Een grootsucces wat volgend jaar vast ook weer op Terschelling zal plaatsvinden! Nu spelen zij nog door heel Nederland, heb je de kans grijp hem dan! Topidee voor ons vak!” Dat zegt Jochem Myjer op Twitter over de campagne Klapstoelcabaret. Zeven cabaretiers zijn daarmee […]"

Klapstoelcabaret

In augustus hadden wij ook het klapstoelcabaret bij het Strandhotel
Een grootsucces wat volgend jaar vast ook weer op Terschelling zal plaatsvinden!
Nu spelen zij nog door heel Nederland, heb je de kans grijp hem dan!

Topidee voor ons vak!” Dat zegt Jochem Myjer op Twitter over de campagne Klapstoelcabaret. Zeven cabaretiers zijn daarmee gestart op de site Voordekunst. De initiatiefnemers willen via crowdfunding geld ophalen voor een uitklapbaar pop-uppodium om zo toch op te kunnen treden tijdens de coronacrisis.

Anne Neuteboom, Ronald Snijders, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Louise Korthals, Patrick Nederkoorn en Vlamousse zijn de initiatiefnemers. Ze zochten een manier om try-outs te houden en denken dat ze dat met hun pop-uppodium kunnen realiseren.

Het podium wordt neergezet in de buitenruimte van of bij een theater. Het publiek neemt een eigen klapstoel mee en neemt plaats op minimaal 1,5 meter van elkaar. Zo kunnen de cabaretiers voldoen aan de coronarichtlijnen. “Zie het als een soort huiskameroptreden in een hele grote openluchthuiskamer”, laat het zevental weten.